MenuVoorwerpen

Voorwerpen | Erfheksen

Er bestaan vele attributen en voorwerpen binnen het wicca cultuur. Zo worden er veel voorwerpen gebruikt om de elementen mee te symboliseren, zoals: kaarsen, wierook, wijn enzovoort. Bezem's en toverstaven worden ook gebruikt, weliswaar niet om mee te vliegen of spreuken uit de toverstaf te schieten zoals in boeken en films, maar meer als onderdeel van een ritueel of spreuk. Hieronder vind u een korte opsomming van veel gebruikte attributen.

Halfedelstenen worden door wicca's ook als zeer spiritueel ervaren, een overzicht en werking van edelstenen vind u op edelsteentje.nl .

Kaarsen

Misschien het meest gebruikte object binnen de meeste religies. Het branden van een kaars kan vele betekenissen hebben, onder andere als eerbetoon aan een gestorvene of godheid, of bij rituelen om als element vuur te dienen. Verder worden kaarsen, ook door ongelovigen gebruikt om tot rust te komen. Een normale of geurkaars helpt een huiselijke en warme sfeer te creëren en compleet te ontspannen. Alleen als je ontspannen bent en niets anders aan je hoofd heb werken spreuken en rituelen het beste.

Wierook

Wereldwijd wordt wierook geassocieerd met spiritualiteit en religie. Het heilige rook wordt het ook wel genoemd. Wierook wordt bijna bij elk ritueel gebruikt. De geur en rook zorgt dat de lichaam en geest open gaan staan voor spirituele energieën. Wierook zorgt voor geestelijke balans.

Bezem

Tegenwoordig worden heksenbezem's uitgebeeld als vervoersmiddel om op te vliegen, maar dit kan natuurlijk niet. De echte verbintenis tussen hekserij en bezems stamt af van vroeger, toen het eigenlijk een praktische reden had.

Vroeger werd hekserij niet als positief ervaren en waren er zelfs inquisitie om heksen op te pakken en te straffen. Omdat vroeger en hedendaagse wicca's en coven's buiten rituelen hielden, waarbij er cirkels en andere dingen omheen gemaakt werden, werd er na een bijeenkomst of ritueel de grond aangeveegd om geen sporen achter te laten voor boosdoeners.

Toch heeft de bezem vandaag de dag een spirituele betekenis gekregen voor wicca's, en zullen zij de plek waar een ritueel heeft plaatsgevonden symbolisch schoonvegen met een bezem.

Veelal maken de meeste wicca's hun eigen bezem, maar deze kan ook gewoon gekocht worden.

Ketel

Net als de bezem word een ijzeren ketel ook vaak geassocieerd met hekserij. De ketel heeft een hoge spirituele status binnen de coven's. Alle drankjes en andere spirituele en magische etenswaren en dranken werken alleen mits zij in een gezegende ketel gemaakt worden. Ketels van wicca's worden meestal doorgegeven en eeuwenlang gebruikt. Het is niet gemakkelijk om een goede ketel aan te schaffen, sowieso moet de ketel op een ouderwetse manier gemaakt zijn en spiritueel ingewijd zijn. Hoe ouder en vaker gebruikt hoe beter de ketel is.

Toverstaf

De toverstaf is persoonlijk en kan alleen door uzelf gemaakt worden. Hoe de staf eruit moet zijn maakt niet uit, zolang deze maar van hout is en spiritueel verbonden is met de eigenaar. Toverstaven worden gebruikt om de cirkels voor rituelen te tekenen, maar ook om spirituele energie te begeleiden tijdens een spreuk.

Kelk

De kelk staat verbonden met de vruchtbaarheid en de godin. Het wordt gebruikt met rituelen en ceremonies om de wijn of het water toe te voegen. De kelk heeft geen specifieke eigenschappen, zo kan de kelk gemaakt zijn van hout, glas of zelfs metaal.