MenuKinderen | Erfheksen

Kinderen

Kind | Erfheks

Kinderen van ouders die wicca's zijn, zullen veelal in de voetsporen van hun ouders treden. Één van de kinderen of allen zullen ook de spreuken, rituelen, spiritualiteit en levenswijze erven, daarmee zijn ze bij voorbaat erfheksen. Voordat ze volwassen zijn zal een kind niet veel participeren in rituelen en ceremonies. Niet dat deze uitsluitend voor volwassenen zijn maar er is eenmaal niet veel aan rituelen of spreuken waar kinderen bij betrokken zijn.

Wicca en het paganisme is een geloof en een levenswijze waar een mens zelf voor moet kiezen. Kinderen moeten de vrijheid krijgen om zelf te bepalen of deze levensstijl ook voor hun is weggelegd. Probeer kinderen te stimuleren en de prachtig dingen die wicca en het paganisme bieden te laten zien, maar probeer kinderen niet te pushen om in uw voetsporen te treden.

Welkomst- en naamgevingsceremonie (wiccaning)

De wiccaning wordt gehouden na de geboorte als de moeder weer op kracht is. Allereerst word het kind religie vrij gehouden, wicca's zijn er van overtuigd dat je je geloofsovertuiging niet mag opdragen aan kinderen, dit moet het kind zelf bepalen.

Er bestaan verschillende soorten welkomstceremonies maar het meest voorkomende gaat als volgt: De moeder draagt het kind en gaat samen met de vader (partner) in het midden van een kring staan. De kring bestaat uit wicca's die meestal afkomstig zijn uit dezelfde coven als de ouders. Vervolgens word het kind gezegend met de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. Daarna wordt het kind gezegend in de naam van moeder aarde.