De feestdagen of sabbats zijn een essentieel onderdeel van een erfheks. Op deze dagen komen alle wicca's, erfheksen en paganisten samen om deze te vieren.
De jaarlijkse feestdagen, ook wel Sabbats genoemd, zijn van groot belang voor wicca's. Op deze feestdagen worden de goden geëerd en hun verhaal verteld. Vroeger waren de feestdagen ook belangrijk voor de oogst, er werden bepaalde feesten gebruikt om aan te geven dat het tijd was om te ploegen, zaaien en oogsten.
Er zijn acht feestdagen verdeeld over het jaar: Yule (winterzonnewende}, Imbolc (ploegfeest), Ostara (begin van de lente), Beltane (feest van de liefde), Litha (midzomer, zomerzonnewende), Lughnasadh (graanfeest), Mabon (begin herfst), Samhain (Halloween).
Tijdens het Yule, joelfeest of winterzonnewendefeest vieren wicca’s de lengste van de dagen. Na midzomer werden de dagen steeds korter, kouder en guurder, de twaalf feestdagen worden gezien als het dieptepunt van het jaar, hier zijn de dagen het kortst.
Tijdens het joelfeest word de god Freyr geëerd. Freyr is de god van vruchtbaarheid. Het feest bestaat uit veel verschillende elementen, zo werden er offers gemaakt, een hoop vuren ontstoken, feestmalen gegeven en veel meer..
Het Joelfeest duurt 12 dagen, en op de kortste dag van het jaar (22 december) worden er joelblokken in brand gestoken, daarmee word het nieuwe jaar ingeluid.. een nieuw begin.
Imbolc of het ploegfeest wordt gezien als één van de belangrijkste jaarfeesten. Het feest wordt gevierd op één februari en staat in het teken van de godin Brigit, de lichtgod. Verder werd er met dit festival gevierd dat de schapen (ooien) gingen lammeren, en de vruchtbaarheid van de natuur in zijn geheel.
Tijdens Imbolc worden er grote vuren aangestoken, feestmalen gehouden en een vruchtbaarheidsritueel gehouden genaamd: Brigid's bed.
Ostara ofwel verknal is een feest dat het begin van de lente aanduidt, de dagen worden langer en warmer, de bossen en heides zijn weer groen.
Het feest wordt gegeven om de natuur te versterken en de winter te verdrijven. In deze periode van het jaar zijn de akkers gezaaid maar nog kaal en moeten de zaadjes nog hun werk doen. Tijdens Ostara worden er rituelen en ceremonies gehouden om dit proces te sterken. Ostara wordt gevierd op 21 maart.
Ostara is eveneens de naam van de godin van dageraad en lente.
Misschien wel de meest bekende wicca feestdag is beltane, het lentefeest begint op 30 april en staat in het teken van leven licht en vruchtbaarheid. Het feest word gevierd ter ere van de god Belenos.
Het wordt ook wel meifeest genoemd en word hedendaags nog ieder uitbundig gevierd door wicca's.
Het midzomer feest gebeurd tijdens de zomerzonnewende, tijdens het feest word de zonnegod geëerd. Het zomerfeest is de tegenhanger van het midwinter joelfeest.
Tijdens Litha komen er veel mensen (niet alleen wicca's) samen bij de eeuwenoude stonehenge, want alleen op die dag komt de zon exact achter de healstone op.
Tijdens Lughnasadh wordt het eind van de zomer en begin van de herfst ingeluid. Het festival loop van 15 juli tot 15 augustus.
Het word gevierd met rituelen om de goden te bedanken voor een vruchtbaar jaar, ook werden er wedstrijden en toernooien in verschillende historische sporten gehouden.
Vroeger tijdens dit festival kwamen ook de leiders van verschillende gallische dorpen bijeen om bij het altaar de goden te bedanken.
Mabon is meer een jaarlijkse gebeurtenis dan een feest. Vroeger tussen 20 september en 23 september werd het begin van de herfst ingeluid. De goden worden bedankt voor de oogst dat jaar met offers en muziek, ook wordt er bescherming gevraagd voor de winter.
Pas in deze eeuw werd mabon als feest en/of evenement gevierd. Omdat er waarschijnlijk een hoop commerciële redenen achter zitten vieren veel wicca's dit feest niet.
Het begin van de winter en voor de Kelten het begin van het nieuwe jaar. Tijdens Samhain worden de doden geëerd en de dood gevierd. Het feest wordt ook wel gezien als de tegenhanger van Beltane (het feest van licht en leven).
Er worden grote feestmalen gegeven en extra borden gedekt voor de overledenen, ook worden er lantaarns en kaarsen voor de ramen en deuren geplaatst om de doden de weg te wijzen.
Het moderne halloween is op dit feest gebaseerd.